Goed Verpakt Event

Meer dan 150 studenten participeerden in het project Goed Verpakt via onderwijsmodules, minors en afstudeeropdrachten. Alle studentcases zijn geanalyseerd en 11 duurzaamheid dilemma’s zijn gevonden. Op het Goed Verpakt Event op donderdag 21 september bij HAS green academy worden deze duurzaamheid dilemma’s gepresenteerd, alsook een aantal pareltjes van het onderzoek en 9 gouden regels als het gaat om duurzame product-verpakkingscombinaties. Ook wordt tijdens dit event een digitale eindpublicatie gedeeld.

Bedrijven maken allerlei afwegingen bij het maken van een keuze voor de manier waarop ze hun product verpakken. Binnen het project ‘Goed Verpakt’ heeft HAS green academy de afgelopen 2 jaar samengewerkt met de Haagse Hogeschool, de Hogeschool van Amsterdam, het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken en een brede groep aan food- en verpakkingsbedrijven aan dit keuzeproces.

Het doel van het project is bedrijven in de hele foodketen te helpen de meest duurzame oplossing te kiezen als het gaat om product-verpakkingscombinaties, bijvoorbeeld een salade in een plastic bakje. “Het gaat ons niet alleen om hoe duurzaam de verpakking is, maar ook om de combinatie met de inhoud”, stelt Antien Zuidberg, lector bij HAS green academy en projectleider. “Dit heeft te maken met de duurzaamheid van de ingrediënten en verpakkingsmaterialen maar heeft ook te maken met het proces en voedselverspilling in de hele keten.” De focus van het project lag daarbij op product-verpakkingscombinaties in de AGF-sector (aardappel groenten en fruit), kant-en-klaar maaltijden en portieverpakkingen.

Datum
21-09-2023
Locatie
HAS green academy Den Bosch
Tijd
12:30 - 17:30

Programma 21 september

Ontvangst vanaf 12:30 uur.

Start 13:00 uur - einde 17:30

  1. Welkomstwoord door moderator Kim Poldner, lector Haagse Hogeschool en introductie door Antien Zuidberg lector HAS green academy en projectleider Goed Verpakt.
  2. Overzicht Duurzaamheid Dilemma’s toelichting door Deborah Sumter, onderzoeker Hogeschool van Amsterdam.
  3. Goed Verpakt showcases, waaronder AGF, K&K en eyetracking onderzoek, door betrokken onderzoekers.
  4. Pauze en tijd om te kijken naar de posters van minor-projecten van De Haagse Hogeschool en van de Hogeschool van Amsterdam.
  5. Discussie met consortiumpartners en publiek over duurzaamheid dilemma’s aan de hand van stellingen.
  6. Slot en aanbieden digitale eindpublicatie Goed Verpakt, samen met Petra Veen van het KIDV.
  7. Netwerkborrel

Geïnteresseerd? Meld je hieronder gratis aan! Het Goed Verpakt Event vindt plaats bij HAS green academy in Den Bosch.

Deelnemende partijen

Bedrijven en brancheverenigingen die zijn aangesloten bij het Goed Verpakt consortium zijn: A.K.S.V., Maître, Henri, van Oordt, Eosta, Green Specialties Holland, GreenCo, GetPact, Trioworld, Bunzl, StarCuisine, Treasure Dim Sum Products en Royal Smilde.

AANMELDEN: Goed Verpakt Event

Via dit formulier kun je doorgeven of je op 21 september 2023 aanwezig bent bij het Goed Verpakt Event.

Wil je op de hoogte worden gehouden van activiteiten van HAS green academy zoals bedrijfsopleidingen en cursussen?