1. Home
  2. Meer HAS
  3. Evenementen
  4. Exaugurele rede Dr. Ir. Fred van de Velde

Exaugurele rede Dr. Ir. Fred van de Velde

Dit najaar nemen Fred van de Velde, Renske Janssen en Emma Teuling (NIZO) afscheid als (waarnemend) lectoren van het lectoraat Eiwittransitie in Voeding van HAS green academy. Tijdens een exaugurele rede sluiten HAS green academy en NIZO de periode waarin het lectorschap door NIZO mede is vormgegeven af en kijken we terug op de waardevolle samenwerking tussen beide organisaties en het gezamenlijk ontwikkelen van het eerste lectoraat in Nederland op dit gebied.

Fred van de Velde

Datum
15-12-2022
Locatie
Den Bosch, Op locatie
Tijd
15:00 - 18:00

Programma

• 15.00 u Ontvangst
• 15.30 u Opening Liz Chermin, collegelid HAS Green academy
• 15.40 u Samenwerking HAS/NIZO, Dr. René Floris, divisiemanager NIZO
• 15.50 u Exaugurele rede lector Dr. Ir. Fred van de Velde, waarnemend lectoren Dr. Ir. Renske Janssen en Dr. Ir. Emma Teuling, NIZO
• 16.35 u Afsluiting Corné Verhees, clusterdirecteur Food & Industry, HAS green academy
• 16.45 u Borrel

Aanmelden kan via het invullen van onderstaand formulier.

AANMELDEN: Exaugurele rede Dr. Ir. Fred van de Velde

Via dit formulier kun je doorgeven of je op 15 december aanwezig bent bij de exaugurele rede van Dr. Ir. Fred van de Velde.

Wil je op de hoogte worden gehouden van activiteiten van HAS green academy zoals bedrijfsopleidingen en cursussen?

Verschuivingen in het groene eiwitlandschap

In de afgelopen 5 jaar heeft het lectoraat Eiwittransitie in Voeding verschuivingen gezien in het groene eiwitlandschap in Nederland en daarbuiten. De veldboon was bij de start van het lectoraat nog redelijk onbekend, nu is het de meest gewilde eiwitbron van Nederland. Het lectoraat heeft samen met studenten en professionals bijgedragen aan deze ontwikkeling. De kwaliteit van plantaardige eiwitten is verbeterd en het gebruik is enorm toegenomen. Tijdens de exaugurele rede kijken we terug op deze 5 jaar en tevens vooruit, want er is alweer een nieuwe verschuiving gaande: van planteneiwit naar microbieel eiwit.

Meer weten over lectoraat Eiwittransitie in voeding