1. Home
  2. Meer HAS
  3. Blogs
  4. Ontdek de geheimen van de zuivelwereld tijdens de cursus Zuiveltechnologie

Ontdek de geheimen van de zuivelwereld tijdens de cursus Zuiveltechnologie

De consument verwacht niet anders: zuivelproducten zijn veilig, houdbaar en natuurlijk lekker. Maar er komt wel wat kijken bij de bereiding van zuivel, want bederf ligt altijd op de loer. Chemische, microbiologische en fysische aspecten spelen een rol bij productie, vervoer en opslag van zuivelproducten. In deze cursus Zuiveltechnologie van HAS Hogeschool leer je er alles over.

De functionaliteit van de melkcomponenten eiwit, lactose, vet, zouten en mineralen worden tijdens deze cursus besproken. We gaan het hebben over de processen die gebruikt worden in de zuivelindustrie. En natuurlijk komen ook de verschillende zuivelproducten aan bod: yoghurt en zure melkdranken, diverse kaassoorten, boter, slagroom en de verwerking van melk tot melkpoeders. Nieuw dit jaar is de aandacht voor plantaardige eiwitten. Tijdens de practica gaan we experimenteren met melk en voeren we verschillende proeven uit in de HAS proeffabriek.

Heb jij ambitie?

Werkzaam in de zuivel en bruisend van ambitie? Deze cursus is geschikt voor iedereen werkzaam in de zuivelsector – of verwante bedrijfstakken – die op zoek is naar technologische verdieping. Tijdens de cursus ontmoet je collega’s uit het werkveld en er is alle ruimte voor het inbrengen van eigen casussen. Je gaat naar huis met een brede basiskennis over zuivel en een HBO waardig certificaat.

Bekijk de cursus Zuiveltechnologie.