Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Masterclass Expeditie Gezonde en Veilige Voeding

Vrouw met boodschappenwagen gevuld met groente en fruit - Masterclass Gezonde en veilige voeding
 1. HAS Bedrijfsopleidingen
 2. Bedrijfsopleidingen
 3. Masterclass Expeditie Gezonde en Veilige Voeding

Consumenten worden zich steeds bewuster van gevaren van ongezond en onveilig voedsel. Strengere wet- en regelgeving en toegenomen communicatie over gezondheid en voedselveiligheid, stellen bedrijven voor de nodige uitdagingen. Het levert ook nieuwe kansen op. Welke gevolgen hebben deze ontwikkelingen voor jouw business? Welke trends zijn interessant en welke bedreigingen zijn er? En waar kun je morgen al mee aan de slag?

Wil je meer weten over deze ontwikkelingen en de kansen die ze met zich mee brengen voor jouw bedrijf? Neem dan deel aan de Expeditie Gezonde en Veilige Voeding van HAS Hogeschool in Venlo. De expeditie bestaat uit vier masterclasses en een (optioneel) vervolgtraject waarin een afstudeertraject je verder helpt  met de ontwikkeling en realisatie van jouw eigen initiatief op het gebied van gezonde en veilige voeding.

Masterclasses

In vier masterclasses voorzien we je van de laatste ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van gezonde en veilige voeding. Je brengt hierbij je eigen casus in. Jouw persoonlijke uitdagingen worden samen met die van je medecursisten geanalyseerd en besproken in elke sessie.

Onderwerpen die in masterclasses aan de orde komen zijn o.a.:

 • Veiligheid en gezondheid (slimme verpakkingsconcepten, toxicologie, wetgeving)
 • Doelgroepenvoeding (o.a. personalized nutrition, 65+ers)
 • Eiwittransitie - duurzaamheid
 • Gezonde leefomgeving en communicatie

Bij diverse onderwerpen wordt aandacht besteed aan technische ontwikkelingen, zoals apps om gezondheid op persoonlijk niveau te volgen en aan technologische vraagstukken, zoals vet-, suiker- en zoutreductie.

Expeditie: jouw initiatief uitgewerkt door studenten en experts (optioneel)

Wil je naast het volgen van de masterclass ook echt aan de slag met jouw eigen initiatief op het gebied van gezonde en veilige voeding? Dat kan in de expeditie. Op basis van jouw ingebrachte casus en doelen, gaan laatstejaars HAS Hogeschool studenten onder begeleiding en met inzet van experts gedurende 20 weken met jouw initiatief aan de slag. Ze werken de casus verder uit en maken een start met de implementatie. Voor ondernemers uit de Provincie Limburg stelt het LIOF mogelijk subsidie beschikbaar vanuit het programma: LimburgToekomstBestendig. In dit programma is plaats voor 6 tot 8 ondernemingen, het LIOF beoordeelt de aanvragen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?  Neem dan contact op met Giel Krutzer.

Voor wie?

Deze expeditie is bedoeld voor alle MKB-spelers in de agrifoodketen: van primaire bedrijven, tot logistiek, tot handelsbedrijven en retail. Je hebt een idee of initiatief op het gebied van gezonde en veilige voeding en wilt dit succesvol verder brengen.

Duur

De Masterclasses Gezonde en Veilige Voeding worden gegeven op:

 • 14 oktober 2021
 • 4 november 2021
 • 18 november 2021
 • 2 december 2021

Elke Masterclass duurt van 16.00 tot 20.00 uur.

Locatie

Masterclasses: HAS Hogeschool, locatie Venlo
Expeditie: HAS Hogeschool, locatie Venlo en eigen bedrijf

Tijdsinvestering

Deelname aan de masterclasses is noodzakelijk als je ook de expeditie volgt. Houd ook rekening met voorbereidingstijd. Deelname aan de expeditie vraagt een tijdsinvestering van ongeveer 80 uur (zeer afhankelijk van de aard van het project).

LIOF Regeling LimburgToekomstBestendig

De expeditie kan deels worden gesubsidieerd vanuit het LIOF programma LimburgToekomstBestendig. Wil je aanspraak maken op deze regeling (en de subsidie van € 7.500,- op de totale kosten), dien dan zo snel mogelijk je aanvraag in via www.liof.nl/limburgtoekomstbestendig. Er is plek voor 6 tot 8 ondernemingen, het LIOF beoordeelt welke ondernemers hieraan mogen deelnemen op basis van je idee of initiatief op het gebied van veilige en gezonde voeding.


Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Duur
2 maanden
Investering
€ 960,00
excl. btw*

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 960,00
Totaalprijs
€ 960,00
excl. btw*

*Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.


STAP-budget

Voor deze masterclass kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Zet de stap!

Deel deze pagina