HAS-studenten winnen Impactprijs Groen Onderwijs
Veel steden in Europa hebben te dealen met hittestress. De binnenstad van Tilburg behoort tot de heetste van Europa. Door vergroening wil de gemeente de binnenstad kli...
18 mei 2022

Veel steden in Europa hebben te dealen met hittestress. De binnenstad van Tilburg behoort tot de heetste van Europa. Door vergroening wil de gemeente de binnenstad kli...
18 mei 2022
De afgelopen 2 jaar heeft de overheid agrarisch ondernemerschap actief gestimuleerd en zette samen met het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) in op de ontwik...
03 mei 2022
Thijs Brooijmans (21), student aan HAS Hogeschool, is de eerste winnaar geworden van de Adri den Dekker Prijs. De prijs werd door groentefabrikant HAK in nauwe samenwe...
18 februari 2022
In verband met het vertrek van de huidige programmacoördinator zoekt Groenpact een algemeen programmacoördinator die ervoor zorgt dat Groenpact op koers blijft. De pro...
23 november 2021
IIn opdracht van de IUCN NL, De Vlinderstichting en NIOO-KNAW & Centrum voor Bodemecologie en in kader van het programma Onder het Maaiveld ontwikkelde HAS Hogeschool...
10 november 2021
HAS Hogeschool werkt al enkele jaren intensief samen met Agro Proeftuin de Peel aan meerjarig onderzoek rondom 2 grote thema’s: de verduurzaming van de bodem en voedse...
22 oktober 2021
De akkerbouw staat voor grote uitdagingen: hoe werken we aan kringlooplandbouw? Kunnen we innoveren in bodem & water, productie, afzet of verwerking? Hoe vinden en bin...
22 september 2021
Het akkerbouwbedrijf BI-JOVIRA uit Ooltgensplaat in de Zuidwestelijke Delta wil in 2022 één van de duurzaamste vollegrondsgroentebedrijven van Nederland zijn. 4 studen...
09 juli 2021
HAS Hogeschool is vanuit het lectoraat Gezonde plant op een vitale en duurzame bodem betrokken bij het project: ‘Duurzaam bodembeheer’. Steeds meer agrariërs zien door...
14 mei 2021
Afstudeerders Jelle Vermue en Jeroen Stegeman van de opleidingen Tuinbouw en Akkerbouw en Applied Geo-Information Science van HAS Hogeschool hebben een proefopzet ontw...
04 maart 2021
HAS Hogeschool is vanuit het lectoraat Gezonde plant op een vitale en duurzame bodem betrokken bij het project Plants For Plants. Binnen dit project worden kennis en k...
11 februari 2021
Het bedrijfsleven én beroepsonderwijs gaan het Delta Agrifood Business (DAB) in Bergen op Zoom structureel ondersteunen om de agrofoodsector verder op de kaart te zett...
05 januari 2021
HAS Hogeschool, Farm Frites, Wageningen University en de provincie Zuid-Holland werken samen aan de reductie van broeikasgassen, het stimuleren van duurzame energie en...
27 oktober 2020
Studenten Luc van Dijk en Ruud van Olst van de opleiding Tuinbouw en akkerbouw onderzochten voor hun afstudeeropdracht onder begeleiding van docent Willem Jan van de K...
05 oktober 2020
Eind april kregen 13 agrarisch ondernemers hun certificaat voor de cursus Zelfstandig professioneel natuurondernemer niveau 3. De cursus is onderdeel van het cursuspro...
14 juli 2020
De nieuwe website van het living lab Schouwen-Duiveland is live. De website is hét digitale trefpunt waar agrariërs, kennisinstellingen en overheid elkaar vragen kunne...
10 juli 2020
Bij de overname van een familiebedrijf staan jonge boeren voor grote uitdagingen en dat vraagt om goede advisering en begeleiding. Een zevental hogescholen gaat onderz...
19 mei 2020
HAS Hogeschool doet er alles aan om ervoor te zorgen dat studenten tijdens de coronacrisis zo min mogelijk studievertraging oplopen. Zo werken veel studenten die hun s...
18 mei 2020
De gemeente Bergen op Zoom krijgt ruim 7 ton regionale subsidie voor de ontwikkeling van het Dutch Agrifood Business (DAB), het voormalige Suikerlab waarin ook HAS Hog...
30 maart 2020
Een gezonde bodem is een basisvoorwaarde voor het verbouwen van voedsel, het in stand houden van de biodiversiteit en het leveren van diensten zoals waterbuffering en...
06 maart 2020
HAS Hogeschool, ZLTO, het Nederlands Centrum voor Mestverwaarding (NCM) en provincie Noord-Brabant hebben recent het programma Brabant Bemest Beter gelanceerd. Dit pro...
06 maart 2020
Lectoraatgroep Future Food Systems werkt aan interventiestrategieën en nieuwe businessmodellen die de transitie naar duurzame voedselsystemen versnellen. Zo draagt het...
01 januari 2020
Het lectoraat Innovatief ondernemen met natuur levert een bijdrage aan de opschaling van natuurvriendelijke landbouwsystemen. Ook reikt het nieuwe, aanvullende combina...
01 januari 2020
Het lectoraat Groene Gezondheid heeft als doelstelling: kennisontwikkeling en kennisverspreiding rond het verhogen van groente- en fruitconsumptie en de gezondheid van...
01 januari 2020
Het lectoraat Eiwittransitie in voeding heeft als primair doel bij te dragen aan de eiwittransitie in Nederland met een focus op plantaardige eiwitten, maar kijkt ook...
01 januari 2020
Het lectoraat Duurzaam Produceren in de agrifoodsector met lector Drs. Elies Lemkes-Straver legde primair de verbinding tussen het onderwijs, het werkveld en praktijkg...
01 januari 2020
Het lectoraat Gezonde plant op een vitale en duurzame bodem richt zich op de interactie tussen plant en bodem, waarbij de focus vooral ligt op de interactie tussen de...
01 januari 2020
Dit deed ze op een bijzondere manier: alle genodigden gingen met een denkbeeldige tijdmachine vooruit naar het jaar 2030 waar ze Judith ontmoetten.
10 mei 2019
Dr. Judith van de Mortel, lector Gezonde plant op een vitale en duurzame bodem bij HAS Hogeschool, heeft op 9 mei in Villa Flora in Venlo haar inaugurele rede gegeven....
09 mei 2019
HAS Hogeschool werkt nauw samen met verschillende partners in de Zuidwestelijke Delta. CZAV is er daar een van. Vorig jaar onderzochten 2 studenten Tuinbouw en Akkerbo...
17 april 2019
Farm Frites, HAS Hogeschool, Wageningen University & Research en provincie Zuid-Holland gaan gezamenlijk werken aan reductie van broeikasgassen, het stimuleren van duu...
18 maart 2019
Zowel binnen de samenwerking als met CRV als Vitacress Real staat de aansluiting tussen het onderwijs met de praktijk centraal.
11 maart 2019
Op woensdag 13 februari werden voor de uitbreiding de percelen op de proeflocatie uitgemeten. Marnix Bakermans, namens de regio bestuurlijk trekker van de transitie va...
07 maart 2019
HAS Hogeschool en Hogeschool Zeeland werken samen in het Living Lab Schouwen-Duiveland aan vraagstukken rondom zout, zoute en zilte teelten. Tijdens de excursie kregen...
06 maart 2019
Frans van Leijden (HAS Hogeschool), Michel Bouts (Waterschap Limburg), Judith van de Mortel (HAS Hogeschool) en Har Frenken (Waterschap Limburg) ondertekenden deze wee...
28 februari 2019
Afgelopen najaar werd bekend dat lector Daan Groot op nummer 75 staat in de 10e editie van de Duurzame 100 van Trouw. Hij stond al enkele jaren op de longlist en nu he...
14 februari 2019
Studenten specialisatie Bedrijfsontwikkeling en bedrijfsadvies: "Ze noemde ons de trots van de landbouwsector en gaf aan dat ze het volste vertrouwen heeft voor de inv...
01 februari 2019
Natuurinclusief denken en handelen - waarbij de natuur zo goed mogelijk benut wordt in en rondom het boerenbedrijf – wordt als vast onderdeel opgenomen in het lesprog...
01 februari 2019
Naast studiereizen naar Polen en Brussel, waar een bezoek wordt gebracht aan het Europees Parlement, gaan studenten aan de slag met het maken van een exportplan.
04 december 2018
Met de Certhon Spectrometer zal de HAS in de indoor farms niet meer sturen op percentages, maar op het daadwerkelijke lichtniveau (gemeten in micromol per vierkante me...
22 november 2018
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten dinsdag 16 oktober 2018 een streekbezoek aan Schouwen-Duiveland en Tholen. Onze 3e jaars studenten Geo Media & Desi...
06 november 2018
Boerenkool. Is er een Nederlandser product in het groenteschap? Misschien komt het door onze wisselende seizoenen dat wij Nederlanders er zo dol op zijn.
25 september 2018
Reinier Stoutjesdijk en Frank Vermue zitten beiden in het 4e en tevens laatste jaar van de opleiding Tuinbouw en akkerbouw aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Die interes...
26 augustus 2018
Judith van de Mortel is bij HAS Hogeschool gestart als lector ‘Gezonde plant op een vitale en duurzame bodem’. Dit nieuwe lectoraat richt zich op de interactie tussen...
06 juli 2018
In de week dat ze hun afstudeeropdracht moeten presenteren, willen Cas Wilting en Luuk Coopmans ook nog best even tijd maken om voor een artikel wat te vertellen over...
23 februari 2018
Recent werd het project PULSE goedgekeurd door SIA-RAAK: dit consortium richt zich op de ontwikkeling van hoogwaardige eiwitten-ingrediënten uit peulvruchten.
10 november 2017
Monsters neem je om de kwaliteit te monitoren. Hoe kun je de betrouwbaarheid van monsterresultaten van aardappelen verbeteren? Een onderzoek naar een nieuwe toetsingsm...
19 oktober 2017
Met een ondernemer een innovatie uitdaging aangaan waarbij de student al z’n talenten kan aanwenden en die getoetst wordt aan duurzame ontwikkeling. Het is een hele mo...
20 juni 2017
HAS Hogeschool voert samen met ZLTO een reeks beroepsopdrachten uit waarvan de resultaten moeten leiden tot een bodempaspoort als hulpmiddel om te werken aan het behou...
15 december 2016
Joshua van Wersch woont met zijn ouders in een voormalige boerderij in het Zuid-Limburgse Mechelen. En hoewel hij niet direct een agrarische achtergrond heeft in de zi...
01 december 2016
De verduurzaming van wereldwijde agrofoodketens, dat is waar de opleiding International Food & Agribusiness in een notendop om draait. Dit studiejaar levert de opleidi...
06 juli 2016
Vasteplantenkwekerij Lucassen is een partnerbedrijf van HAS Hogeschool, locatie Venlo. Het bedrijf is al 3 generaties in de familie en werd door de broers Pieter en Ma...
27 juni 2016
HAS Hogeschool werkt sinds de start van het Centre of Expertise Open Teelten samen met OCI Nitrogen, marktleider in minerale stikstof meststoffen. OCI ontsluit veel ke...
22 februari 2016
Bayer CropScience Vegetable Seeds creëert op natuurlijke basis nieuwe rassen op groentegebied. Het bedrijf heeft sinds afgelopen najaar een laboratorium dat voor stude...
30 augustus 2015
In de collegereeks 'What About Soil' houden wij op donderdag 2 juni van 17.00 – 21.00 uur onze 4e What about Soil-sessie van dit studiejaar. Tijdens elk college van ‘W...
02 juni 2022