Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Studenten Maud Maas en Tomas de Bruijn bloggen over hoe de foodsector geraakt wordt door Covid-19

Hand pakt tas boodschappen die voor de deur staan
 1. HAS Organisatie
 2. Actualiteit
 3. Nieuws
 4. Studenten Maud Maas en Tomas de Bruijn bloggen over hoe de foodsector geraakt wordt door Covid-19

Twee derdejaars HAS studenten werden –zoals vele medestudenten- getroffen door de Covid-19 maatregelen: hun buitenlandse stage kon niet doorgaan. Nu bloggen Maud Maas en Tomas de Bruijn over de foodssector en Covid-19.

Ze gaan terug naar de bedrijven en organisaties van HAS Voedseldialoog, de blog waarvoor lector Voeding & Gezondheid Annet Roodenburg 2 jaar lang spelers uit de hele voedselketen interviewde om inzicht te krijgen in wat er in de keten speelt. De studenten stellen online hun vragen online wat er is veranderd, hoe dat ervaren wordt; en of er veranderingen zijn die zouden moeten blijven.

De wereld staat stil

Plotseling stond de wereld stil. De straten leeg, de lucht strakblauw zonder strepen. In Noord India zijn de toppen van de Himalaya te zien. Wat moet het heerlijk zijn om nu in de Keukenhof te lopen. Of op dat lege plein in Venetië, waar ik ook nog nooit ben geweest. Geen fietstocht naar Utrecht Centraal Station, niet meer in volle treinen naar den Bosch. Geen afspraken met collega’s en studenten op de HAS Hogeschool. Hele dagen achter de computer. Skype, Zoom, MSTeams, Go-to, Jitsie...

Boodschappen doen is een uitje geworden

Als je op anderhalve meter afstand met de buurvrouw voor de ingang van de supermarkt staat te praten, is het toch wel fijn dat het mooi weer is. Het was even lastig om pasta, eieren en wc-papier te krijgen. Maar dat lijkt opgelost. Zelfscannen is het nieuwe normaal. Ik was er toevallig net mee begonnen in onze splinternieuwe Albert Heijn. Het is nog wel puzzelen. Vooral de volgorde, je begint bij groente en fruit, maar ik zou liever eerst de melk in mijn tas doen. Die staat precies aan de andere kant van de winkel. Nu eindigt het boodschappenavontuur in een inefficiënte chaotisch ingepakte boodschappentas. Die ik vervolgens in mijn fietstassen probeer te proppen, terwijl mijn fiets tegen zo’n onhandig nieuw hekje hangt (hiervoor moet ik bij de gemeente zijn). Lees de hele introductie van Annet Roodenburg over de opdracht van de studenten.

La tutta bella familia

Lees hier de eerste blog van Maud Maas waarvoor zij Pieter Helfferich van Agriprogress interviewde.

Een greep uit de Corona-blogs!

 • Bloggen in Coronatijd: Koningshof: een stuk kaas, of toch plakjes?

  Lekker bezig zijn in het zonnetje, met anderen, maar op een veilige afstand. Precies waar veel mensen nu naar op zoek zijn. In de aflevering van Jinek van 20 april hoorde ik (HAS student en gastblogger Maud) dat in deze social distancing tijden volkstuintjes steeds populairder worden.
  Roeland Meek, Akke Bink en Robbert Jongerius

  Lees meer

 • Bloggen in Coronatijd: Agriprogress: La tutta bella familia

  HAS-student en gastblogger Maud sprak met Pieter Helfferich van Agriprogress. "Iedereen heeft zich de afgelopen weken aan moeten passen aan het nieuwe normaal. Voor mij betekende dat na 5 weken in Kopenhagen opnieuw m’n spullen pakken. Terug naar Nederland en geen buitenlandstage. Gelukkig betekende dit voor mij wel dat ik deze blogs mocht gaan schrijven."
  Man bij landbouwgrond

  Lees meer

 • Bloggen in coronatijd: Hutten: een stap terug doen door Corona

  In een brief aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat liet de branchevereniging voor cateraars weten dat cateraars sterker geraakt worden door het coronavirus dan de horeca in het algemeen. Mensen met Covid-19 hebben geen eetlust. En laat Hutten nou net leveren aan twee van de zwaarst getroffen ziekenhuizen van het land.
  Bob Hutten

  Lees meer

Deel deze pagina