Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Workshop plantaardige eiwitten

De sterke stijging van de vraag naar eiwitten en eiwitrijke producten stijgt wordt veroorzaakt door de voorspelde stijging van de gemiddelde levensstandaard en groei van de wereldbevolking. Er zal zo’n 60 tot 70% meer voedsel moeten worden geproduceerd tot het jaar 2050 als wij de wereldbevolking willen blijven voeden.

Inhoud

Als al dit voedsel geproduceerd wordt met de huidige balans tussen plantaardige en dierlijke eiwitten, is dit geen haalbare optie. Daarom zal er niet alleen meer voedsel geproduceerd moeten worden, maar moet er ook een verschuiving optreden van de consumptie van dierlijke naar plantaardige eiwitten.

Bij de productie van voedingsmiddelen worden eiwitten vaak gebruikt voor verschillende technologische doeleinden zoals emulgeren, binden, gelering, schuimvorming, verdikken, coagulatie, clarificatie, flavour, eiwitverrijking, kleur, textureren en stabilisatie. In veel gevallen worden hiervoor dierlijke eiwitten gebruikt, zoals melkeiwitten, ei-eiwit en gelatine.

Door de trend naar meer plantaardige voedingsmiddelen is er behoefte aan plantaardige eiwitten die dezelfde functionaliteiten bezitten. Vaak is het niet eenvoudig om met plantaardige eiwitten een vergelijkbare smaak en textuur te verkrijgen.

Het begrijpen van de functionaliteit van plantaardige eiwitten is nodig om het vervangen van dierlijke eiwitten mogelijk te maken. In deze workshop wordt uitgebreid toegelicht welke functies eiwitten  hebben in een voedingsmiddel en welke plantaardige eiwitten geschikte alternatieven zijn, voor verschillende toepassingen. Ook ga je zelf aan de slag in het praktische gedeelte met diverse functionele eigenschappen van eiwitten.

Voor wie?

Iedereen die te maken heeft met de toenemende vraag naar plantaardige eiwitten in producten, zoals productontwikkelaars, category managers, voedingskundigen en marketeers. Je leert wat de rol van eiwitten is in de voedingsmiddelen. Deze kennis kan direct worden toegepast op jouw eigen producten of productcategorieën.

Duur

De workshop bestaat uit één bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Toelatingseisen

Minimaal mbo werk- en denkniveau.

Certificering

Na afloop van de workshop ontvang je een bewijs van deelname van HAS Hogeschool.

Samenvatting

Aanvangsdatum
03 juni 2021
Duur
1 dag
Investering
€ 465,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 450,00
Cateringarrangement
€ 15,00
Totaalprijs
€ 465,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 95,85
Totaalprijs
€ 560,85
incl. BTW